Sunday, May 11, 2008

temuduga pendidikan....


bismillahirrahmanirrahim....

+temuduga pendidikan
+kos- pend bimb dan kaunseling
+pilihan Uni- UPSI (Universiti Perguruan Sultan Idris)
+tempat- USM Kubang Kerian
+kampus kesihatan
+bilik tutorial 4
semalam aku g temuduga pendidikan yang telah dijalankan di USM kubang kerian... alhamdulilah, syukur ke hadrat Ilahi kerana aku terpilih dalam antara ribuan pelajar yang amek MEdSI aritu... alhamdulilah, ari ne aku ditemani bonda tercinta... xlar rase kekok sangat...

pada kol 8pg aku bertolak ke saner...huhu.. sampai kol 8.40 pg... mujur lar yang pendaftaran start kol 9pg...ramainyerrr.... budak lepasan STAM, MATRIKS, STPM dan DIPLOMA...
sbb tuh aku cakap yang aku neh bernasib bek... alhamdulillah.... adesszz..!!! xder sorang pon yang aku kenal... mujurlar aku ne jenis yang mesra alam cket... aku tegur lar a few person...
mujur ade sorang yang dapat same bilik ngan aku... ade teman lar aku pastuh...

aku ingatkan yang mintak pendidikan UPSI jer yang kena g temuduga ne.... tanyer orang tuh, orang neh... ader gak yang mintak USM, UKM, UIA dan banyak g lar.... aku dan adik tuh (aini, budak lepasan MATRIKS..) nek lewat cket ke atas... sbb aini ader probs cket... nek2 tu, da ramai da ader kat atas tuh... huhu.. nervous glerr... n excited sangat.... tp, kurang lar cket dari semalam... hahaha.. maybe sbb jmpe ngan ramai kawan kot.... I've make a lot of frenz yesterday... kebanyakannya adik aku lar...

aku dapat yang last skali... adesszzz..!!! rase boring sangat... n rase xsabar nak balik... hahahaha..
kol 2 barula aku masok dalam bilik unt ditemuduga.... aper punya soklan daa.....

+kenapa memilih kaunseling
+bagaimana nak atasi masalah student
+maksud dorongan dan bimbingan
+tugas kaunselor di skola
ade gak soklan dalam bi....
+about my scho0l
+about debate... (aku pernah j0in ke...)

last, sblom keluar... ade test lar cket sal rabun warna... huhu...

alhamdulillah... aku dapat jawab ngan knfiden, jelas dan kuat.... tp, ade a few mistakes lorr....
aku ne lau speaking tuh ader gagap cket.... dan mase penemuduga tuh suh aku speaking dalam bi sal skola aku... aku cam blur cket at da first... aiseehhh.... tp, mujur la aku dapat c0ver line.... alhamdulillah...

tp, ade rase cket ketidakpuasan ati lo0rr... nape orang len ditanya soklan yang ridicul0us dan senang...??
ade yang tanye soklan ape makanan kegemaran anda dalam bi... huh... senangnyerrr.... ade yang diajak berbual oleh panel, sal yang xmasuk akal... huhu.... soklan sal isu2 semasa....
tp, alhamdulillah... thanks 2 ALLAH swt kerana panel xtanye soklan sal pipp or falsafah pendidikan kebangsaan... aku xprepare langsung sal tuh.... hahaha.. aper2 pun, syukur kerana temuduga berjalan ngan lancar...

aku harap yang aku akan terpilih unt ke UPSI nanti... insyaALLAH.... sbb lau da jadi rezki aku, aku akan g saner gak pasneh... sbb da menjadi impian aku nak sambung blaja kat sane... aku harap ALLAH swt mempermudahkan urusan aku nanti.... insyaALLAH.. ameen ya rabbal alameen....

+thankz 2 my mum yang sudi teman aku g sane.... Luv U so muchh.....!!!
+selamat hari ibu....
+may ALLAH swt bestow His bless 2 U mum....
+gambar kat atas tuh.. ofc0z lar mak aku.... huhu... luv U so muchh...!!!(promosi mak lar kononnye nehh.. huhu)



2 comments:

Mrs said...

elow aslkum...leh tanye skit tak.. aku latif akan amek tmdga esok..4hb12.. 4 kh n kaunseling.nak tanyela..berapa lama sesi tmdga tu n bpe ramai yang dtmdga dalam satu masa tu ye.. contoh;skali tmduge tu 4 0rang ke..2org ke..hu...hope u can help me.. dan ade ke someone dari calon tmdga mse awak tu dtnye pasal pipp n falsafah pnddidika.... maaf banyak tnye...i memang ske btnye..uhuh

mariaseto88 said...

wa'alaikumussalam warah matullah..
afwan telat nEh...
camner ngan temuduga tuh..??
arapnye ok laa..
ana doakan spaya ukhti punya peluang unt sambung pelajaran ukhti ke upsi nanti...
doakan ana jugak ya.. ^.~
ameen ya ALLAH...

jazakallah~