Tuesday, December 23, 2008

alhamdUlillah~

bismillahirrahmanirrahim...

subhanallah, alhamdulillah, allahuakbar.... segala puji hanya pada Yang Maha Esa...
alhamdulillah, syukur ke hadrat Ilahi kerana dengan limpah kurniaNya.. aku sekeluarga masih lagi sihat walafiat dan d kurniakan rahmatNya yang tidak jemu-jemu sehingga ke hari ini... ades~ rasa fOrmal plak kalo aku taip dalam bahasa baku neh... memang kebiasaan pun aku biasa taip dalam bahasa baku.. tp, sejak akhir-akhir neh aku rasa lebih selesa menaip dalam bahasa ibundaku... ehehe.. ofcOz la, bahasa kelantan... ^.^
ehm, aku akan menaip dalam bahasa baku lorr.. ehehhe..

aku sebenarnya rindu nak coret sesuatu dalam neh, tp d sebabkan kekangan masa dan sikap kemalasan yang ada dalam diri aku yang membuatkan niat aku nak ber'blogging' seringkali saja terbantut.. eheheh.. apa nak jadi la dengan aku neh.. harap ada blog, tp malas nak update... ades~


hari neh adalah hari yang menggembirakan aku lorrr.. ehehe.. akhirnya impian aku nak sambung belajar telah tercapai.. ehehe.. alhamdulillah, syukur yang xterhingga ke hadrat ALLAH swt kerana telah memberikan aku peluang ini.. alhamdulillah... aku d tawarkan belajar dalam bidang Pendidikan Awal Kanak-kanak ( PAKK ) d Universiti Pendidikan Sultan Idris ( UPSI ).. memang sejak dari aku lower 6 lagi aku mempunyai impian nak sambung belajar kat sana.. mase tuh aku dok tergila-gilakan kos sejarah dan kaunseling.. tp, untuk kali ini.. aku dapat peluang untuk sambung belajar dalam jurusan PAKK neh.. alhamdulillah.. arineh last aku kerje kat cc nEs... ya ALLAH ,betapa susahnya nak cari majikan macam bOs aku nEh.. sporting dalam segala hal.. xlOkek ilmu pulak tuh.. mOga ALLAH swt murahkan rezki dia.. amin ya ALLAH..

mase pergi temuduga arituh, sebenarnya.. its ma secOnd interview lOrr.. ^.^ aku pun xjangka yang aku bOleh g temuduga kat tanjung malim arituh... rezki.. alhamdulillah..
mmg mase temuduga tuh pun.. penemuduga tuh tanya sOalan2 yang xberkaitan langsung pasal pendidikan dana berkaitan dengan kOs yang aku apply arituh.. ehehehe..
dan nak tunggu result nEh, punyalah cuak aku... seminggu yang lepas ag aku rase xsedap duduk je... ehehe.. asyik dOk pikir pasal result nEh...

alhamdulillah, dengan berdebar-debarnya aku cek kat laman web rasmi UPSI pagi tadi..
alhamdulillah, terkaku sebentar dbuatnya.. ya ALLAH.. alhamdulillah.. alhamdulillah... alhamdulillah.... terima kasih ya ALLAH~ family aku orang 1st yang tahu berita gembira nEh.. ma aku sambut cerita nEh dengan penuh gembira dan kesyukuran.. eheheh.. lepas tuh, ade a few frenz lorr.. aku xhebOhkan mase aku apply upC neh sbb aku pun xpasti ag yang aku nEh ade rezki x kat sini... orang kata,biar benda tuh dah ada dalam genggaman kita, barulah kita hebOhkan kat orang lain.. ^.^
tuh prinsip aku... aku xmo laa aku dok heboh2 kat orang.. lepas tuh aku xdapat sambung.. kan ke aku jugak yang kecewa nanti..?? ades~ aku xmo pisang berbuah 2x.. biarlah aku jadikan peristiwa yang lalu sebagai ikhtibar buat aku.. insyaALLAH..

2hb jan neh aku da kena daftar kat sane.. maybe aku g awal2 ag.. dalam 29 atau 30hb gtuh lorr... skang dok tengah pening nak wat preparation lorr plak.. ehehhe..
nanti aku g sana.. alamatnya.. blog aku neh akan bersawang lebih lama la nampak gayanya.. huk3...

ok lorr, aku sebenanrnya ada banyak yang nak coret.. tp... mase telah mencemburui aku... insyaALLAH, kalo ada masa, aku akan update blog aku nEh...

salam wbt..
ilalliQa'.. insyaALLAH.

2 comments:

Abu Amirul said...

assalamualaikum,
banyak isi yang baik dalam blog saudari, (maaf saya tak pandai berbahasa Arab).
teruskanlah tazkirah saudari, saya minta izin untuk copy paste ke dalam blog famili saya (www.aljambuli.com) yang saya kendalikan , dan sudilah kiranya saudari ziarah ke blog saya, www.askamakalikada.blogspot.com, tak secantik blog saudari.
wassalam.

.::mariasEtO88::. said...

wa'alaikumussalam warah matullah..
alhamdulillah, ana harap blog ana y xseberapa ini dpt bg manfaat pd semua.. insyaALLAH.. ehm.. bukan tazkirah ana akh.. tp, ana juz ambil dari mana2 artikel d blog lain y ana rasa sesuai unt dletakkan dalam blog ana.. silakan akh unt copy paste ke dalam blog akh.. kerna ini bukan hak mutlak ana.. iya, insyaALLAH.. ana akan ziarah ke blog akh.. afwan, telat respon.. ana sudah try ke link akh itu .. tp, xboleh.. iya.. ana akan cuba lagi akh.. insyaALLAH..
jazakallah~